Merită să investești într-un apartament pentru chirie ulterioară?

Trei din cinci investitori ne întreabă dacă merită achiziția unui apartament pentru chiria lunară?!

Investițiile pe termen lung în imobiliare sunt întodeauna o formă de venit sigur.

 Oricând este profitabil că cumperi un apartament și să îl închiriezi, întrucât investiția bine-chibzuită este colaterală cu mișcările de pe piață. Crește prețul la metru pătrat, crește prețul și la chirie, astfel că niciodată nu ai cum să fii în minus. Prinde mai jos câteva sfaturi care nu te vor face să dai greș:


Alege sectoarele în apropiere de universități sau zone mari cu oficii.

Locația pentru un apartament care urmează să fie dat în chirie, este punctul de maxim atenție. Este preferabil ca proprietatea să fie cumpărată într-un sector populat, preferabil în apropiere de universități, unde identificarea chiriașilor nu este o problemă. Totodată apartamentul trebui să fie amplasat cât mai bine, să aibă o infrastructură dezvoltată, lângă mijloace de transport, lângă școli, grădinițe, piețe, magazine…etc.

 

Apartamentele cu o cameră - cea mai populară investiție pentru chirie ulterioară

Majoritatea investitorilor cad de-acord că este bine să investești în apartamente mai mici, deseori fiind la mare căutare proprietățile cu una sau doar camere. Pe de altă parte, apartamentele mai mari ca suprafață (70 m2+)  au și ele chiriașii lor, familii, cu copii. De cele mai multe ori, anume familiile  închiriază pe termen lung o proprietate.

 

Optează pentru o chirie ulterioară pe teren lung, minim 1 an.

Oferirea unui apartament spre închiriere nu îți garantează profitul dacă nu ești atent la alte câteva aspecte. Ai nevoie de chiriași serioși. Oricând poți să râmâi cu facturile neplătite sau nu poți găsi chiriași atunci când trebuie.

 Astfel, ai siguranța că poți obține un venit stabil din investiție lunar. Totodată o astfel de abordare este mai profitabilă și evită riscurile cum ar fi deteriorarea imobilului sau interacțiunea cu mai mulți clienți nesiguri.  Chiar dacă închirierea în sistem hotelier (3-7 zile) pare mai profitabilă, riscurile și taxele sunt mai mari. 



Profitul sigur este asigurat de permanență

La un apartament, chiria variază între 300 și 700 de euro, în funcție de sector, de poziție, tipul blocului, reparația și de dotările apartamentului. 

Și cel mai important argument este că, investiția într-un apartament se amortizează foarte greu, în mulți ani de zile, indiferent de varianta de închiriere, însă rămâne o soluție de investiție viabilă, mai ales dacă ești atent la chestiile de mai sus.